Nagovor predsednice Združenja Frank

Spoštovani!

Teče že tretje leto od ustanovitve našega društva. Po odstopu predsednika društva v decembru 2016 sem se odločila za kandidaturo za funkcijo predsednice društva Združenje Frank. Sem tudi soustanoviteljica in članica Upravnega odbora društva. V društvu aktivno delujem od 27.01.2015, torej od samega začetka njegovega nastanka.

Delovanje našega društva temelji na vodenju, koordinaciji in upravljanju. Ob tem pa se kontinuirano izvajajo tudi aktivnosti izven same organizacije društva, kot so sestanki na različnih institucijah, srečanja z različnimi strokovnjaki, javno nastopanje in zastopanje interesov članov društva, organizacija shodov in drugih aktivnosti za potrebe delovanja društva.
Želela bi poudariti, da moje izkušnje potrjujejo, da je kvalitetno predsedovanje društvu nujno odvisno od dobrega timskega dela članov. Zato si ves čas prizadevam za odprtost, povezovanje, podporo in sprejemanje različnih mnenj, predvsem pa tudi predlogov, ki vodijo k uspešnim rešitvam.

Naš boj za vzpostavitev nadzora nad bančnim sistemom v naši državi traja že predolgo. V dobrih dveh letih delovanja našega društva sem se srečala z mnogo žalostnimi zgodbami, izgubljenimi domovi, razpadi družin in na žalost tudi izgubljenimi življenji. V našem boju se borimo tako z nepravičnim sodnim sistemom, kot z ignoranco države, ki namesto svojih državljanov ščiti banke!

V leto 2017 smo kljub temu vstopili polni energije, z odlično ekipo, s katero skupaj peljemo naš projekt na poti do pravice. Verjamem, da ni daleč dan, ko se bodo tudi ostalim državljanom odprle oči in bodo ugotovili, da v slovenskem bančnem, sodnem in državnem sistemu za malega človeka trenutno ni pravice. In da ni daleč dan, ko bo tudi Slovenija spregledala, da povprečen potrošnik, ki rešuje svoj stanovanjski problem, zaradi pomanjkanja specifičnega strokovnega znanja, ne sme biti oškodovan s strani banke. Da je bogatenje bank na račun oškodovanja komitentov nedopustno in da je neravnotežje v pogodbenih pravicah in obveznostih med strankami nezakonito.

Do sedaj smo skupaj naredili že velike korake k uspehu. Trdno sem prepričana, da naš skupni boj ni zaman, kar nam daje še večji zagon za vztrajno iskanje rešitev v dobro državljanov. Na poti smo močnejši in odločnejši. Zahtevamo pravico, ki je v drugih evropskih državah samoumevna.

Vabim vas, da se nam v boju proti nepoštenemu bančnemu in sodnemu sistemu pridružite, saj bomo v dovolj velikem številu slišani prej in pravilno.

Borili se bomo, dokler ne zmaga pravica!

Lep pozdrav,

Alja Pestar