Združenje Frank opozarja kreditojemalce s švicarskimi franki na tveganja pri upoštevanju Smernic ZBS, lokalec.si, 7. 9. 2020

Združenje Frank je v svojem sporočilu za javnost zapisalo, da je Združenje bank Slovenije (ZBS) na svoji spletni strani objavilo že dlje časa napovedan dokument “Smernice za ureditev razmerij med bankami in kreditojemalci, katerih potrošniška kreditna pogodba je nominirana v švicarskih frankih ali vsebuje valutno klavzulo v švicarskih frankih”. Z njim naj bi pripomogli k reševanju problematike teh kreditov v Sloveniji. Ob tem pa je Združenje Frank poudarilo: “Smernice, ki so jih sprejele članice ZBS, so nezadostne, nedorečene in celo škodljive kreditojemalcem.”

Za ogled celotnega članka, klikni na spodnjo povezavo: