Združenje Frank želi odpravo krivic pri podeljevanju kreditov v švicarskih frankih, Nova 24 TV, 19. 1. 2022

Združenje Frank je pripravilo predlog zakona o omejitvi in porazdelitvi valutnega tveganja med kreditodajalci in kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih. “Zakon ureja razmerja med kreditojemalci in bankami tako, da odpravlja učinke nepoštene, protikonvencijske, protiustavne in protipravne uporabe valutne klavzule pri sklepanju potrošniških kreditov. Predpisuje vključitev valutne kapice v pogodbe, ki so bile sklenjene od 28. junija 2004 do 31. decembra 2010, in sicer s sklenitvijo pogodbe o ureditvi razmerij v obliki aneksa ali nove pogodbe, če pogodba o kreditu ni več veljavna,” izhaja iz predloga, ki so ga pripravili v Združenju Frank.

Za ogled celotnega članka, klikni na spodnjo povezavo: